EVEN VOORSTELLEN

het bestuur van zorgeloos naar school

Stichting Zorgeloos naar School is een kleine slagvaardige organisatie. Impact, diversiteit, inclusie en bevlogenheid zijn termen die ons passen.  Zowel het bestuur als de ambassadeurs, bestaan uit een diverse groep ervaringsdeskundigen, onderwijs en zorgprofessionals. Maak hieronder kennis met onze leden van het bestuur en onze directeur.

Lydia Braakman, oprichter en directeur

Lydia Braakman, oprichter en directeur

Hart en ziel van de stichting ligt in handen van Lydia. Begin 2014 initieerde ze de gelijknamige lobby Zorgeloos met Diabetes naar School. Haar intrinsieke motivatie is gelegen in de weerstand die zij ervaren heeft om voor haar beide dochters met diabetes goede diabeteszorg op school te kunnen regelen. Ondertussen is zij als directeur de drijvende kracht en het aanspreekpunt van de stichting. Je kan haar mailen via info@zorgeloosnaarschool.nl.

lydia.png

Floor Kaspers, voorzitter

Floor Kaspers, voorzitter

Floor is onze specialist passend onderwijs. Als geen ander weet ze na een scherpe analyse kordaat processen op gang te brengen. Floor is eigenaar van Kaspers & Co, adviesbureau. Ze is lid van de landelijke geschillencommissie passend onderwijs. Daarnaast werkt Floor als glaskunstenaar.

Floor.jpg

Peter van de Wijngaart, secretaris

Peter van de Wijngaart, secretaris

Peter werkt als zelfstandige en organiseert en leidt non-profit projecten. Daarnaast is hij kunstenaar/fotograaf. Bij de stichting is hij secretaris en klachtenfunctionaris. Hij begeleidt elke maandag een jonge puber met autisme.

Peter.jpg

Ilonka Rook, vertrouwenspersoon

Ilonka Rook, vertrouwenspersoon

Ilonka is diabetesverpleegkundige en werkt momenteel bij Diabeter te Rotterdam. Naast het begeleiden van gezinnen met diabetes leert ze schoolpersoneel hoe ze diabeteszorg in kunnen passen in de dagelijkse routines op school. 

Ilonka.jpg
IMG_4714.jpg

Kaja Sariwating

Kaja Sariwating

Ik werk zo’n 12 jaar voor stichtingen en verenigingen die opkomen voor de belangen van studenten en ouders met een schoolgaand kind. Ik beantwoord veel vragen over onderwijs, vaak vragen waarbij het allemaal niet vanzelf gaat terwijl dat wel zou moeten, zoals een chronische aandoening.

foto kaja sariwating.png

Samen eten staat bij ons centraal

IMG_4726.JPG

Marieke Boon, penningmeester

Marieke Boon, penningmeester

Marieke zet zich in voor passend onderwijs voor alle leerlingen. Dat doet zij met haar werk voor Ouders & Onderwijs maar ook als ervaringsdeskundige ouder. IJslandse paarden zijn haar andere passie.

Profielfoto Marieke Boon.jpg

Laura Versteeg

Laura Versteeg

Laura hoorde een aantal jaar terug dat ze chronisch ziek is. Ze heeft al een MBO diploma in de pocket en is nu werkzaam als student Verpleegkundige. "Dus ook met een chronische aandoening is er nog van alles mogelijk!"

Foto Laura.jpg

Petitie aanbieden in Den Haag

IMG_4446 kopie.jpg

Ons spel Vooruit Achteruit testen

bestuur speelt spel.jpeg