EVEN VOORSTELLEN

het bestuur van zorgeloos naar school met een chronische aandoening

 

Ooit begonnen als lobby om kinderen met diabetes zorgeloos naar school te laten gaan. Daarna in 2016 overgegaan in de Stichting Zorgeloos met Diabetes naar School. Tenslotte uitgegroeid tot Stichting Zorgeloos naar School. Wij zetten ons in voor alle leerlingen met een chronisch somatische aandoening in het regulier basis- en voortgezet onderwijs. 

Lydia Braakman, oprichter en directeur

Lydia Braakman, oprichter en directeur

Hart en ziel van de stichting ligt in handen van Lydia. Begin 2014 initieerde ze de gelijknamige lobby Zorgeloos met Diabetes naar School. Haar intrinsieke motivatie is gelegen in de weerstand die zij ervaren heeft om voor haar beide dochters met diabetes goede diabeteszorg op school te kunnen regelen. Ondertussen is zij als directeur de drijvende kracht en het aanspreekpunt van de stichting. Je kan haar mailen via info@zorgeloosnaarschool.nl.

lydia.png

Floor Kaspers, voorzitter

Floor Kaspers, voorzitter

Floor is onze onderwijsspecialist met een lange track-record in passend onderwijs. Als geen ander weet ze na een scherpe analyse kordaat processen op gang te brengen. Floor is eigenaar van Kaspers & Co, adviesbureau. Daarnaast werkt Floor als glaskunstenaar.

Floor.jpg

Peter van de Wijngaart, penningmeester

Peter van de Wijngaart, penningmeester

Peter werkt als zelfstandige en organiseert en leidt non-profit projecten. Daarnaast is hij kunstenaar/fotograaf. Bij de stichting zorgt hij er als penningmeester voor dat het geld goed wordt beheerd. Hij begeleidt elke maandag een jonge puber met autisme.

Peter.jpg

Ilonka Rook, secretaris

Ilonka Rook, secretaris

Ilonka is diabetesverpleegkundige en werkt momenteel bij Diabeter te Rotterdam. Naast het begeleiden van gezinnen met diabetes leert ze schoolpersoneel hoe ze diabeteszorg in kunnen passen in de dagelijkse routines op school. 

Ilonka.jpg

René Bootsgezel, marketingman puur sang

René Bootsgezel, marketingman puur sang

René houdt ons ons stichting scherp op het gebied van marketing. Met zijn blik vanuit de commerciele wereld weet hij ons keer op keer op te schudden en aan te jagen.

rene horizontaal.jpg

Harry Roos, algemeen bestuurslid

Harry Roos, algemeen bestuurslid

Harry zet zich met hart en ziel in als diabeteseducator. Hij zit in het bestuur van Steunfonds Nederlandse Diabetes Federatie, St. WereldWijd voor Kinderen, Dr. F. Gerritzenprijs en Arateus van Cappadocië. Ook is hij adviseur van MedWay Diabetes en Diabetesvereniging.

Harry.jpg