Professional

onderwijs- en zorgprofessionals

We werken graag samen met zorg- en onderwijsprofessionals. Uit ervaring weten we dat we door ons samen voro deze doelgroep in te zetten, leerlingen en studenten met een chronische aandoening zorgelozer naar school gaan. Op verschilllende manieren kun je als professional bij ons terecht.

Gratis voorbeeld exemplaar van onze gids aanvragen voor je instelling of organisatie

Per instelling of organisatie kun je éénmalig, gratis één doe-het-samen gids aanvragen voor het PO en VO of voor het MBO. Met dit voorbeeldexemplaar kun je leerlingen/studenten, scholen of ouders hierop te attenderen.

Verschillende organisaties en instellingen hebben vervolgens onze gids in grotere aantallen aangekocht voor al hun medewerkers. Voorbeelden zijn Kinderthuiszorg, Ingrado, Onderwijsconsulenten en een aantal Samenwerkingsverbanden Passend Onderwijs. Een exemplaar van de gids, bij grotere bestellingen, kost ¢12,50 exclusief verzendkosten. Heb je hierin interesse, stuur ons dan een mail.

Bijscholing, workshop of lezing op maat voor zorg- en onderwijsprofessionals

Wij worden regelmatig gevraagd om onze expertise te delen tijdens lezingen, presentaties, workshops of bijscholingen. Het programma wordt natuurlijk zorgvuldig afgestemd op doel en doelgroep.

Dit kan bijvoorbeeld presentatie zijn voor bestuurders over hoe je voor leerlingen of studenten met een chronische aandoening structureel maatwerk kan leveren. Of een workshop voor intern-begeleiders en zorgcoördinatoren over hoe je aanpassingen of ondersteuning van leerlingen met chronische aandoening het beste in kan passen in je dagelijkse routine.

"Wij waren allemaal heel positief over de (interactieve) presentatie .Juist omdat we uitgebreid gesproken hebben over het belang van het werk van de AB 'ers om alle betrokkenen rondom het kind met een chronische ziekte goed met elkaar te laten samenwerken en de strijd bij de ouders weg te nemen die zij vaak moeten voeren om aanpassingen voor hun kind te regelen om passend onderwijs mogelijk te maken!" Herma Sterk, teamleider en ambulant begeleider SWV Driegang

Ook een webinar behoort tot onze mogelijkheden

Mede dankzij Corona hebben we het webinar ontdekt, als laagdrempelige vorm van voorlichting of training voor verschillende groepen professionals, van leerplichtambtenaren tot onderwijsconsulenten. Het bespreken van casussen behoort ook hier zeker tot de mogelijkheden.

Interesse?

Ben je geïnteresseerd in een bijscholing, lezing of workshop? Informeer er hier vrijblijvend naar.