Professional

Zorg- en onderwijsprofessionals

We werken graag samen met zorg- en onderwijsprofessionals, omdat we er van overtuigd zijn dat we door samen te werken en onze krachten te bundelen, leerlingen met een chronische aandoening zorgelozer naar school gaan. Op verschilllende manieren kun je als professional bij ons terecht.

Gids aanvragen voor de medewerker van je instelling of organisatie

Per organisatie kan je eenmalig gratis een doe-het-samen gids aanvragen als voorbeeldexemplaar om zelf in te zetten en om leerlingen, scholen of ouders hierop te attenderen. Verschillende organisaties en instellingen hebben onze gids aangekocht voor al hun medewerkers. Voorbeelden zijn Kinderthuiszorg, Diabeter, Ingrado en een aantal Samenwerkingsverbanden Passend Onderwijs. Een exemplaar van de gids, bij grotere bestellingen, kost ¢12,50 exclusief verzendkosten. Heb je hierin interesse, stuur ons dan een mail.

Met ons samenwerken

Wij werken met een breed scala aan organisaties om ons doel te bereiken. Geinteresseerd om je aan te sluiten bij ons groeiende netwerk? Lees hier verder.

Bijscholing, workshop of lezing op maat voor zorg- en onderwijsprofessionals

Wij worden regelmatig gevraagd om onze expertise te delen tijdens lezingen, presentaties, workshops of bijscholingen. Het programma wordt afgestemd op doel en doelgroep.

Dit kan bijvoorbeeld presentatie zijn voor bestuurders over hoe je leerlingen met chronische aandoeningen structureel zichtbaar kan maken. Of een workshop voor intern begeleiders en zorgcoördinatoren over hoe je ondersteuning van leerlingen met chronische aandoeningen op school in kaart kan brengen en inregelen.

Ook een webinar behoort tot onze mogelijkheden

Mede dankzij Corona hebben we het webinar ontdekt, als laagdrempelige vorm van voorlichting of training. Tijdens onze back-to-school campagne week dit jaar, hebben we ons eerste webinar gegeven over de opstart in het nieuwe schooljaar. Je kan hier het webinar terugkijken. Naar aanleiding van dit succes verzorgen we binnenkort in opdracht van Ingrado een webinar speciaal voor leerplichtambtenaren.

Interesse?

Ben je geïnteresseerd in een bijscholing, lezing of workshop? Informeer er hier vrijblijvend naar.

"Wij waren allemaal heel positief over de (interactieve) presentatie op 2 december .Juist omdat we uitgebreid gesproken hebben over het belang van het werk van de AB 'ers om alle betrokkenen rondom het kind met een chronische ziekte goed met elkaar te laten samenwerken en de strijd bij de ouders weg te nemen die zij vaak moeten voeren om aanpassingen voor hun kind te regelen om passend onderwijs mogelijk te maken!"

Herma Sterk, teamleider en ambulant begeleider SWV Driegang