Tips voor een vliegende start in het nieuwe schooljaar

 

Altijd een spannend moment. Hoe zal het gaan met de nieuwe juf, nieuwe school, klas of mentor? Wij merken dat hetnieuwe schooljaar begint aan het aantal aanvragen en downloads van onze gesrpekestools.


De volgende tips van leerlingen, studenten, ouders en school hebben we voor jullie verzameld: 

  1. Download of bestel onze gids voor het basisonderwijs, voortgezet onderwijs of mbo. De gids boordevol praktische tips over hoe je je in gesprek gaat over maatwerk. De gids is geschreven voor zowel voor leerling/student, ouder en school. Er staan veel voorbeelden over mogelijke aanpassingen en ondersteuning. Kortom, hèt startpunt om goed voorbereid het nieuwe jaar te beginnen. 
  2. Vraag een gesprek aan op school, waaraan in ieder geval ouder, leerling/student en school deelnemen.
  3. Bereid dit gesprek voor met hulp van de gids.
  4. Ga samen op zoek naar maatwerk tijdens het gesprek. Belangrijke thema's daarbij zijn waarschijnlijk vermoeidheid, beprerkte mobiliteit, gym, toetsen/ examens en verzuim. Zet het kind of de jongeren daarbij centraal en organiseer daaromheen wat nodig is.
  5. Leg de gemaakte afspraken voor ieder helder vast. Dit kan in de leerlingen/studenten pas die in de gids zit, digitaal en/of stuur een mail achter het gesprek aan.
  6. Heb je een vraag of vind je het fijn om iemand te hebben die met je meedenkt neem dan contact met ons team van ambassadeurs op. Bijna altijd kunnen we helpen ouders, leerlingen of school snel en laag drempelig helpen. En soms als we het zelf niet weten of kunnen verwijzen we door.
  7. Enne, heb jij nog een tip? Geef het ons door, dan voegen we die toe.

 

Samen gaan we er een mooie start van maken!