Lancering mbo gids in maart

 

In maart dit jaar lanceren we de gids voor het mbo. Vorig jaar is vanuit co-creatie een super praktische gids ontwikkeld voor en door studenten met een chronische aandoening. Daarnaast hebben ook mbo docenten, mbo professionals en ouders aan de gids meegewerkt. 

De gids zit boordevol handvatten en praktische informatie gericht op verschillende sleutelmomenten tijdens de schoolloop baan, zoal mbo keuze, mbo start, stage en op zoek naar werk.

“Wauw, geweldige documenten. Super dat dit gericht is op de jongeren zelf. Zoveel waardevolle informatie. Geweldige insteek. De student en het team om zich heen. Essentieel om dit samen te doen en dit ook zo te voelen. Super ook om de ervaringsverhalen te lezen. Dat spreekt aan. En erg fijn voor een jongere om te lezen dat je niet de enige bent, lijkt me. En dat het juist goed is om de regie te nemen en assertief te zijn. Dat dit nodig is. Dat dit mag. Dat je niet lastig bent. Heel sterk.” Cindy Wijsbek, adviseur en begeleider passend onderwijs, ROC Albeda

De druk en verspreiding van de gids is mogelijk gemaakt door een subsidie van ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.

Reserveer jouw exemplaar

Als je hier je gegevens achterlaat, dan wordt de gids in een mooi verzamel blik gratis naar je toegestuurd in maart 2022. Vanaf maart zal de gids ook digitaal gratis beschikbaar zijn op deze website.