Download of bestel jouw MBO Gids!

Download of bestel hier jouw mbo gids

 

Hierboven zie je alle 10 onderdelen van de mbo gids om samen in gesprek te gaan op zoek naar een maatwerk oplossing. De gids zit boordevol handvatten en praktische informatie gericht op verschillende sleutelmomenten tijdens de schoolloop baan, zoal mbo keuze, mbo start, stage en op zoek naar werk. Afgelopen jaar is vanuit co-creatie deze gids ontwikkeld voor en door studenten met een chronische aandoening. Daarnaast hebben ook mbo docenten, mbo professionals en ouders aan de gids meegewerkt. 

Bestellen en downloaden

Klik hier om de onderdelen van de mbo gids te downloaden.

Klik hier je om de mbo gids te bestellen.

Summer, 3de jaars mbo student

Summer, 3de jaars mbo student

"Fijn dat deze gids er is, hier heb ik wat aan! Nog net op tijd voor de afronding van mijn stage want er staan goeie tips in voor tijdens mijn stage! Ik wil de gids ook proberen te gebruiken op weg naar het HBO zodat ik nog beter voorbereid ben, met wat meer zelfvertrouwen om dingen zelf te regelen.”

summer vierkante foto.jpg

Yulissa, afgestudeerd mbo verpleegkunde

Yulissa, afgestudeerd mbo verpleegkunde

"Had ik dit maar tijdens mijn studie gehad."

Yulissa Lensen.jpg

Yulissa overhandigt eerste gids aan Henrike Karreman, ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur

mbo gids in het gras.JPG

Cindy, adviseur en begeleider passend onderwijs, ROC Albeda

Cindy, adviseur en begeleider passend onderwijs, ROC Albeda

“Wauw, Super dat dit gericht is op de jongeren zelf. Zoveel waardevolle informatie. Geweldige insteek; de student en het team om zich heen. Essentieel om dit samen te doen en dit ook zo te voelen. En dat het juist goed is om de regie te nemen en assertief te zijn. Dat dit nodig is. Dat dit mag. Dat je niet lastig bent. Heel sterk.” Cindy Wijsbek

cindy wijsbek.jpg

Emma, 2de jaars mbo student

Emma, 2de jaars mbo student

"Ik wil eigenlijk gewoon precies hetzelfde behandeld worden als ieder ander. Soms heb ik wel hulp nodig met dingen of heb ik iets extra’s nodig. Maar ik heb geleerd om hulp te vragen. Het is belangrijk dat je goed weet én kan aangeven wat je wel en niet kan: zo kunnen ze je beter helpen en passende ondersteuning kunnen bieden.”

_VLO9030VK.jpg